Unge likte å presse seg inn i telefonkiosker

I 1959 satte en gruppe sørafrikanske studenter en ny verdensrekord - å presse flest kropper inn i en telefonkiosk. Trenden ble uhyre populær, og verdensrekorden er ennå ikke slått.

Ifølge en student måtte “dem på bånn kjempe for å få luft”.

© Life Photo Archive / Getty Images

Den 20. mars 1959 satte en gruppe sørafrikanske studenter verdensrekord da de presset 25 personer inn i en telefonkiosk.

Herfra spredte ideen seg til flere land – i særdeleshet til USA, der særlig universitetsstudenter lå i konkurranse med hverandre.

Å presse kroppen inn i en telefonkiosk ble så populært at mange begynte å skulke timene for å øve seg og finne opp nye teknikker.

Rekorden er ubeseiret

Ifølge en reportasje i Time Magazine ble deltagerne enige om at "den beste metoden var å finne mange små, unge studenter og deretter la en garvet mester styre hvordan de skulle stables".

Den populære dilla døde ut mot slutten av året, nesten like fort som den hadde oppstått. Sørafrikanernes rekord på 25 personer ble aldri offisielt slått.

Trenden nådde Memphis State University i 1958, der en rekke kvinner fra foreningen Sigma Kappa prøvde å klemme seg inn i en telefonkiosk.

© Pinterest