Da passasjerskipet Titanic i 1912 traff et isfjell, tok sjefsbakeren Charles Joughin katastrofen på strak arm.
Han sendte 50 brød opp til de frysende passasjerene på dekket og gikk så ned i kahytten sin for å få seg et glass whisky. Så gikk den 33 år gamle bakeren igjen opp på dekket og begynte å løfte kvinner og barn ned i redningsbåtene.
Da det ble hans egen tur, ga han plassen til en passasjer og gikk tilbake til kahytten for å drikke.
VIDEO – Se bakeren i «Titanic»:
Først da dekket var stort sett tomt, og vannet dekket gulvet i kahytten hans, stavret Joughin seg opp igjen og begynte å kaste dekkstoler over relingen som hjelp for de svømmende.
Etter enda et besøk i kahytten klatret Joughin omsider ut på yttersiden av akterstavnens rekkverk.
Da Titanic kort etter brakk i to, sank Joughin ned i vannet sammen med skipet, som om det var en heis. I to timer svømte han rolig i det iskalde vannet, til han ble tatt opp i en redningsbåt.
Ifølge eksperter overlevde Joughin sannsynligvis fordi hans ekstreme beruselse gjorde ham fryktløs, så han ikke fikk panikk og mistet varme og energi.