Titanics stupfulle baker overlevde på whisky

Da Titanic sank om natten den 15. april 1912, drakk skipets sjefsbaker seg døddrukken på whisky. En skyhøy alkoholpromille reddet livet hans.

Da Titanic sank om natten den 15. april 1912, drakk skipets sjefsbaker seg døddrukken på whisky. En skyhøy alkoholpromille reddet livet hans.

Shutterstock

Da passasjerskipet Titanic i 1912 traff et isfjell, tok sjefsbakeren Charles Joughin katastrofen på strak arm.

Han sendte 50 brød opp til de frysende passasjerene på dekket og gikk så ned i kahytten sin for å få seg et glass whisky. Så gikk den 33 år gamle bakeren igjen opp på dekket og begynte å løfte kvinner og barn ned i redningsbåtene.

Da det ble hans egen tur, ga han plassen til en passasjer og gikk tilbake til kahytten for å drikke.

VIDEO – Se bakeren i «Titanic»:

Først da dekket var stort sett tomt, og vannet dekket gulvet i kahytten hans, stavret Joughin seg opp igjen og begynte å kaste dekkstoler over relingen som hjelp for de svømmende.

Etter enda et besøk i kahytten klatret Joughin omsider ut på yttersiden av akterstavnens rekkverk.

Da Titanic kort etter brakk i to, sank Joughin ned i vannet sammen med skipet, som om det var en heis. I to timer svømte han rolig i det iskalde vannet, til han ble tatt opp i en redningsbåt.

Ifølge eksperter overlevde Joughin sannsynligvis fordi hans ekstreme beruselse gjorde ham fryktløs, så han ikke fikk panikk og mistet varme og energi.