Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Kong Arthur

Det fins ikke mange håndfaste bevis for sagnkongen Arthurs liv og levnet, men nå mener en professor at han har funnet slottet hans, Camelot.

© N.C. Wyeth
Samfunn - Kongelige

Professor kaster lys over gåten om kong Arthur

Pensjonert ekspert mener han har løst 1400 år gammel gåte og funnet kong Arthurs myteomspunne slott, Camelot, utenfor den nordengelske byen York.

De fleste kjenner legenden om kong Arthur og hans riddere rundt det runde bord, som forsvarte England mot de invaderende sakserne.

Mange av historiene om sagnkongen har imidlertid vist seg vanskelige for historikere å bevise. Men nå påstår den pensjonerte professor Peter Field at han kan vet hvor sagnkongens berømte slott Camelot lå.

Peter Field, som er ekspert på litteratur om kong Arthur, har gransket en rekke gamle romerske kart over England og har to steder funnet beskrivelser av et slott ved navn “Camulodunum”, som betyr “Guden Camuls fort”.

Han er derfor overbevist om at det er et av stedene som senere har blitt forkortet til Camelot, og som har vært base for kong Arthur.

Plassert rett utenfor York

Det ene av stedene på kartet ville ligget bak fiendens linjer i land sakserne allerede hadde erobret da kong Arthur forsvarte England i slutten av 500-tallet og begynnelsen på 600-tallet. Derfor utelukket han raskt at det skulle være Camelot.

Den andre var til gjengjeld plassert utenfor byen Huddersfield nær York i Nord-England, og det ville vært det perfekte stedet for kong Arthurs borg, konkluderer han.

“York er stedet britene ville ha måttet kontrollere hvis de skulle stoppe saksernes invasjon”, sier Peter Field til den engelske avisa Daily Mail.

Historiene om kong Arthur og plasseringen av slottet hans har i årevis vært heftig debattert. Tidligere har flere steder i det sørlige England vært pekt ut som hjemsted for Camelot.

Les også:

Logg inn

Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klikk her

Ny bruker? Få adgang nå!

Nullstill passord

Skriv inn e-postadressen din, så sender vi deg en e-post som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt.
Ugyldig e-postadresse

Sjekk e-posten din

Vi har sendt en e-post til som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt. Hvis du ikke finner e-posten, bør du se i søppelposten (uønsket e-post, «spam»).

Oppgi nytt passord.

Skriv inn det nye passordet ditt. Passordet må ha minst 6 tegn. Når du har opprettet passordet ditt, vil du bli bedt om å logge deg inn.

Passord er påkrevd
Vis Skjul