Milano var riddernes motemekka
Europas riddere ble sårbare mål på 1300-tallet. Adelsmenn bukket under for armbrøster, langbuer og hellebarder før Milanos rustningssmeder kom til unnsetning. Og ingen panser kunne måle seg med det fra familien Missaglia.

Påkledning tok en evighet, og monteringen av en rustning fulgte ofte et helt manuskript.
Sønnen av en ridder forberedte seg på krig fra han var gammel nok til å svinge et tresverd. Gjennom barndommen ble han grundig opplært i alt han kom til å trenge når det en gang ble hans tur til å ri ut og kjempe for slektens ære.
Frem til 1300-tallet ble den årelange treningen belønnet med herredømmet på Europas slagmarker. Når en ridder kom galopperende frem til frontalangrep, var ikke bondekrigene sene om å hoppe til sides.
Men så begynte iherdige fotsoldater å ta opp kampen. Flamlendere med store køller, sveitsere med hellebarder, skotter med spyd og engelskmenn med langbuer viste at selv primitive våpen kunne vinne knusende seiere over rytterhærer.
De stolte ridderne forsto at alle ferdighetene de hadde bygd seg opp kunne gå til spille på et øyeblikk. Det skulle ikke mer til enn et desperat støt eller et heldig skudd fra en bondesoldat.
Ville ridderen beholde lederposisjonen på slagmarken, måtte han utrustes bedre. Den klassiske ringbrynjen ga ikke nok beskyttelse lenger.
Selv hvis ridderen hadde på to lag eller supplerte med andre former for beskyttelse, kunne en armbrøstbolt trenge gjennom.
Ridderen måtte i stedet iføres tettsittende panserplater som kunne stå imot selv de mest effektive våpen på slagmarken.
Å lage en slik form for beskyttelse gikk langt utover evnene til en vanlig finsmed.
Oppgaven måtte i stedet overlates til spesialiserte rustningsmakere, en yrkesgruppe som oppsto rundt år 1400.