Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Hvor stammer dragene fra?

Det fins drager i stort sett alle kulturer. Hvordan kan det ha seg?

Myter om drager har oppstått uavhengig av hverandre i mange forskjellige kulturer, og dragene har ikke de samme egenskapene. I noen kulturer kan de sprute ild og fly, mens de i andre ikke har vinger, men er giftige. Dragenes utseende har imidlertid mye felles i ulike kulturer. En av de mest ­populære forklaringene på sammenfallet er de fossile restene av ­dinosaurer, som er funnet stort sett over hele verden.

Nordens vikinger skar figurer av farlige drager til ­utsmykninger på skip.

Restene av en Tyrannosaurus rex kan for eksempel lett lede ­tankene hen på drager, og den kinesiske historikeren Chang Qu beskrev i år 300 f.Kr. nettopp fossiler som drageknokler. En annen tese går på at mennesket instinktivt har en frykt for slanger, store kattedyr og rovfugler. De har alle et eller flere trekk felles med drager. Dragebilder er dannet ut fra denne urfrykten.

Kinas drager bringer ­lykke og symboliserer makt. De inngikk i keiserens emblem.

Les også:

Logg inn

Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klikk her

Ny bruker? Få adgang nå!

Nullstill passord

Skriv inn e-postadressen din, så sender vi deg en e-post som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt.
Ugyldig e-postadresse

Sjekk e-posten din

Vi har sendt en e-post til som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt. Hvis du ikke finner e-posten, bør du se i søppelposten (uønsket e-post, «spam»).

Oppgi nytt passord.

Skriv inn det nye passordet ditt. Passordet må ha minst 6 tegn. Når du har opprettet passordet ditt, vil du bli bedt om å logge deg inn.

Passord er påkrevd
Vis Skjul