Ansatte i Det hvite hus måtte gni seg i øynene 21. desember 1970. Inn kom selveste "kongen av rock and roll", Elvis Presley, iført sin legendariske kappe for å møte president Richard Nixon.
Sangeren hadde med seg en Colt-pistol til presidenten. Med denne gaven og sine lojalitetserklæringer håpet Elvis at Nixon ville gjøre ham til hemmelig agent.
Ved å jobbe undercover i det amerikanske musikkmiljøet kunne Elvis bidra til å bekjempe det utbredte narkotikamisbruket og landets kommunister, lovet sangeren.
"Jeg har foretatt grundige undersøkelser om narkotikamisbruk og kommunistiske hjernevaskingsteknikker", hadde Elvis skrevet om forskningen sin i et brev han sendte til Nixon før møtet.
Elvis var venn med alle
Møtet med [Nixon] (https://historienet.dk/samfund/amerikas-historie/watergate-skandalen-to-journalister-faelder-richard-nixon) hadde kommet i stand etter press fra presidentens rådgiver Egil Krogh. I tillegg til å være bindeleddet mellom Det hvite hus og FBI var Krogh også en stor Elvis-fan.
Krogh arrangerte møtet for å glede sitt idol og i håp om at Elvis - i kraft av sin stjernestatus - kunne påvirke holdningene til narkotika blant landets ungdommer.

"Jeg er på Deres side", forsikret Elvis Presley USAs president Richard Nixon. Under møtet utnevnte presidenten rockestjernen til æresagent i kampen mot narkotika.
Elvis så også sin status i det amerikanske samfunnet som en fordel, for eksempel hvis han møtte den radikale organisasjonen SDS - Students for a Democratic Society.
"Narkotikakulturen, hippieelementene, SDS, Black Panther osv. ser ikke på meg som sin fiende", forklarte Elvis i brevet.
Han var på talefot med grupper i samfunnet som politi og myndigheter normalt ikke kunne påvirke, mente rockestjernen.
Møtet endte med at Nixon utnevnte Elvis til æresagent i Bureau of Narcotics and Dangerous Drugs (BNDD), en etat under justisdepartementet. Av ren glede ga Elvis den forvirrede presidenten en klem.
Om rockestjernen rakk å jobbe som hemmelig agent i kampen mot kommunister og narkotika, vites ikke. Bare syv år senere døde [Elvis selv av en overdose] (https://historienet.dk/kultur/kulturpersonligheder/pillelaege-drev-elvis-i-doeden).