Lee Harvey Oswald ble offisielt utpekt som mannen som utførte drapet på John F. Kennedy - men flere konspirasjonsteoretikere tror han var uskyldig. 

Hemmelige dokumenter om drapet på John F. Kennedy offentliggjøres

Konspirasjonsteoretikere verden over håper at offentliggjøringen av over 3000 hittil hemmeligholdte dokumenter om drapet på John F. Kennedy skal kaste nytt lys over det 54 år gamle mysteriet.

25. oktober 2017 av Nanna Apergis

Selv om offisielle undersøkelser har konkludert med at Lee Harvey Oswald sto bak drapet på John F. Kennedy, var det ikke han som skjøt og drepte den amerikanske presidenten. 

Det mener i alle fall konspirasjonsteoretikere verden over, og en Gallup-undersøkelse viste i 2013 at 61 prosent av amerikanerne tror at drapet på John F. Kennedy var en del av en konspirasjon. 

>> Les 11 av de mest kjente konspirasjonsteoriene her

Nå kan hele verden - kanskje - bli klokere på mysteriet.

Tidligere president underskrev lov  

Torsdag 26. oktober blir mer enn 3000 dokumenter vedrørende drapet på John F. Kennedy offentliggjort. 

Det har den amerikanske presidenten Donald Trump kunngjort på twitter:

Offentliggjøringen skjer ikke på president Trumps eget initiativ, men på bakgrunn av en lov som ble underskrevet i 1992 av daværende president George H. W. Bush. 

Ifølge loven skulle de hemmeligholdte dokumentene om drapet på John F. Kennedy offentliggjøres etter 25 år. 

Og det er nettopp den tidsfristen som utløper 26. oktober 2017. 

Vil du være den første til å motta nyheter fra historiens verden?

Da bør du abonnere på nyhetsbrevet vårt her

Bensin på bålet

Over to millioner dokumenter om drapet er allerede offentliggjort uten å ha ført nye beviser med seg, men ifølge Philip Shenon, som har skrevet en bok om Warren-kommisjonen (som ble nedsatt i 1963 for å granske drapet, red.), vil de nye dokumentene være bensin på bålet for verdens konspirasjonsteoretikere. 

Kanskje du er interessert i