Legendarisk amerikansk bosetting endelig funnet

Amerikanske forskere har funnet frem til de første pilegrimenes hjem, den såkalte Plymouth Settlement i delstaten Massachusetts.

Her ses en romantisert utgave av høstfesten, som var forløperen for dagens Thanksgiving.

© Bridgeman

Arnestedet for en av amerikanernes viktigste helligdager, Thanksgiving, er endelig lokalisert: kolonien Plymouth Settlement, der de første pilegrimene kom i 1620 på skipet Mayflower.

Ammunisjon og perler overbeviste forskerne

Pilegrimene var på flukt fra religiøs forfølgelse i England, og bodde i kolonien fra 1620-1691. Men selv om kolonien spiller en

sentral rolle i amerikansk historie, har ingen visst hvor i delstaten Massachusetts kolonien lå, før nå. Funnet av et område med begravd steintøy, muskettammunisjon og perler har imidlertid overbevist arkeologer fra University of Massachusetts Boston om at de var på rett vei.

Fantastisk oppdagelse

Det er særlig en begravd kalv som har overbevist forskerne. Indianerne i området holdt nemlig ikke kveg, og derfor ses dette funnet på som et endelig tegn på at pilegrimenes første hjem er påvist.

«Det er en fantastisk oppdagelse. Det er første gang vi har bevis for akkurat hvor den originale kolonien lå og hvilke redskaper pilegrimene brukte», forteller Kathryn Ness fra museet Plimoth Plantation til UMass Boston News.