Lincoln er en del av USAs National Wrestling Hall of Fame, der kampen hans mot Armstrong er avbildet. Lincoln brøt mest som ung mann i 1830-årene.

© Library of Congress & National Wrestling Hall of Fame
Samfunn - Politikere

Abraham Lincoln var ubestridt brytemester

Med sin betydelige høyde og enorme styrke la Abraham Lincoln motstanderne ned en etter en i sin storhetstid som bryter i 1830-årene.

Abraham Lincoln var ikke bare en god taler og politiker, han var også en usedvanlig stor mann.

Med en høyde på 193 cm og lange armer hadde den unge Lincoln fysisk perfekte forutsetninger for 1800-tallets bryting i USA, der to menn holdt hverandre i et bestemt grep, og målet var å få motstanderen i bakken.

Ubestridt mester

Han skal ikke ha gått offisielle kamper, men i delstaten Illinois var han kjent for styrke og talent. Her utfor­dre­t menn hverandre for å vinne respekt og iblant penger. Ifølge Lincoln selv var han en mester i sporten, og tapte bare én kamp.

Legendarisk kamp

En av hans mest berømte kamper var mot Jack Armstrong, som var leder for en lokal gruppe bøller i byen New Salem. Her hadde innbyggerne bedt Lincoln om å få skikk på bøllene med en bryte­kamp, noe Lincoln motvillig sa ja til.

Da Armstrong jukset under kampen og for­søkte å slå beina vekk under Lincoln, ble den senere pre­si­denten så sur at han løftet ham opp etter halsen og kastet ham i bakken.

Armstrongs ven­ner gjorde seg klar til å angripe Lincoln, men le­deren signaliserte at han hadde tapt på ærlig vis, og de to mennene endte med å bli venner i mange år.

Les også:

Nord- og søramerikansk historie

Lincolns benådning var juks

1 minutt
Den amerikanske borgerkrigen

1861: Ulikhet splitter USA

1 minutt
Romerriket

12 ting du ikke visste om gladiatorer

13 minutter

Logg inn

Feil: Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
VisSkjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klikk her

Ny bruker? Få adgang nå!