Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Abraham Lincoln var ubestridt brytemester

Med sin betydelige høyde og enorme styrke la Abraham Lincoln motstanderne ned en etter en i sin storhetstid som bryter i 1830-årene.

Library of Congress & National Wrestling Hall of Fame

Abraham Lincoln var ikke bare en god taler og politiker, han var også en usedvanlig stor mann.

Med en høyde på 193 cm og lange armer hadde den unge Lincoln fysisk perfekte forutsetninger for 1800-tallets bryting i USA, der to menn holdt hverandre i et bestemt grep, og målet var å få motstanderen i bakken.

Ubestridt mester

Han skal ikke ha gått offisielle kamper, men i delstaten Illinois var han kjent for styrke og talent. Her utfor­dre­t menn hverandre for å vinne respekt og iblant penger. Ifølge Lincoln selv var han en mester i sporten, og tapte bare én kamp.

Legendarisk kamp

En av hans mest berømte kamper var mot Jack Armstrong, som var leder for en lokal gruppe bøller i byen New Salem. Her hadde innbyggerne bedt Lincoln om å få skikk på bøllene med en bryte­kamp, noe Lincoln motvillig sa ja til.

Da Armstrong jukset under kampen og for­søkte å slå beina vekk under Lincoln, ble den senere pre­si­denten så sur at han løftet ham opp etter halsen og kastet ham i bakken.

Armstrongs ven­ner gjorde seg klar til å angripe Lincoln, men le­deren signaliserte at han hadde tapt på ærlig vis, og de to mennene endte med å bli venner i mange år.

Les også:

Logg inn

Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klikk her

Ny bruker? Få adgang nå!

Nullstill passord

Skriv inn e-postadressen din, så sender vi deg en e-post som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt.
Ugyldig e-postadresse

Sjekk e-posten din

Vi har sendt en e-post til som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt. Hvis du ikke finner e-posten, bør du se i søppelposten (uønsket e-post, «spam»).

Oppgi nytt passord.

Skriv inn det nye passordet ditt. Passordet må ha minst 6 tegn. Når du har opprettet passordet ditt, vil du bli bedt om å logge deg inn.

Passord er påkrevd
Vis Skjul