Likkledet i Torino er et omtrent 4,5 m langt tøystykke av lin som Jesus etter sigende ble pakket inn i etter korsfestelsen for ca. 2000 år siden. Kledet har avtrykk etter en mannskropp og viser spor av blodflekker som svarer til de sårene Jesus fikk ved henrettelsen.
Det ikoniske likkledet opptrer første gang i en skriftlig kilde i 1354, da en ridder viste det frem i en kirke i den franske byen Lirey. Hvor ridderen hadde fått tøystykket fra og hvor det hadde vært siden korsfestelsen, blir ikke forklart.
Kledet ble stilt ut i kirken og tiltrakk seg horder av pilegrimer, men allerede i 1389 skrev biskopen av Troyes i et brev til paven at en lokal kunstner hadde innrømt at han hadde forfalsket likkledet.
Det later til at biskopen hadde rett, for flere vitenskapelige studier har siden avvist at likkledet er autentisk; f.eks. viste tre uavhengige karbon 14-dateringer i 1988 at kledet stammer fra tiden 1260-1390.
I 2018 brukte forskere moderne rettsmedisinske teknikker for å undersøke blodflekkene på likkledet. Konklusjonen var at flekkene ikke var autentiske, men trolig laget av en kunstner.