Mursteinsvegg skjulte glemt jødisk kunstverk

I mer enn fire tiår har kunstneren Hans Feibuschs altermaleri vært dekket av en stor mursteinsvegg. Nå ser det igjen dagens lys.

Bak mursteinene i en kirke i England befant det seg et elleve meter høyt maleri. Hans Feibusch malte veggmaleriet i 1963.

© Coventry Telegraph

ENGLAND | I 1973 ble et elleve meter høyt maleri gjemt bak en vegg for å beskytte det.

Kirkens funksjon ble omlagt fra kristent frirom til en del av sykehuset i den engelske byen Coventry.

Nå er muren revet fordi kirken igjen skal fungere som kirke, og bak muren ved alteret fant håndverkere det store maleriet.

Verkets skaper er den tyske jødiske kunstneren Hans Feibusch i 1963. Han hadde flyktet til England på grunn av holocaust i 1933.

Bombet vindu ble dekket til med mur

Opprinnelig var det et stort vindu bak alteret i St. Mark’s kirke, men det ble blåst i stykker av tyske bomber under andre verdenskrig.

Sognet hadde ikke råd til å gjenreise det rundt elleve meter høye vinduet og valgte derfor i stedet å dekke det store, gapende hullet med en mursteinsvegg.

Cirka 20 år etter dekorerte Feibusch den. Maleriet forestiller Jesus som stiger til himmels med både sørgende mennesker og engler rundt seg.

Tysker malte engelske kirker

Feibusch giftet seg i England, og i 1965 konverterte han til kristendommen og ble også døpt og tatt opp i den offisielle kirken i England.

Som 35-åring flykter Hans Feibusch fra Tyskland til England. Han bodde i England frem til sin død i 1998.

I England laget han 28 veggmalerier i særlig anglikanske kirker.