kremlin.ru
Kabaeva og Putin

Hvem er Putins elskerinne?

I 2008 skrev en russisk avis at Putin var utro mot sin kone med en ung gymnast. Avisen ble raskt stengt, men ryktene om Putins unge elskerinne ville ikke dø.

Den 12. april 2008 publiserte den russiske avisen «Moskovsky Korrespondent» en nyhet som sjokkerte russerne. Ifølge avisen hadde Russlands president Vladimir Putin blitt skilt fra sin kone gjennom 25 år og planla nå å gifte seg med sin 24 år gamle elskerinne, Alina Kabaeva.

«Hans indre krets vet at Putin – akkurat som alle friske menn – er mottakelig for vakre, sporty kvinner», skrev avisen.

Både Putin og Kabaeva avfeide historien umiddelbart, og redaksjonen ble snart ransaket av agenter fra den russiske sikkerhetstjenesten. Bare en uke etter utgivelsen ble avisen stengt, men katten var allerede ute av sekken – og spekulasjonene om Putins affære med Kabaeva ble bare intensivert. Spesielt etter Putins skilsmisse i 2013.

Alina Kabaeva

I sine yngre dager ble Alina Kabaeva ofte omtalt som «Russlands mest fleksible kvinne».

© Karol Otero from Madrid

Elskerinnen bor i Sveits

Putin har aldri bekreftet sitt forhold til Kabaeva og er kjent for iherdig å beskytte privatlivet sitt. Den russiske lederen skal ha uttalt at han alltid har «reagert negativt på dem som med sine erotiske fantasier blander seg inn i andres privatliv».

Ifølge ikke navngitte russiske pressekilder har imidlertid Putin og Kabaeva fått fire barn sammen og kan ha blitt gift i en privat seremoni. I dag bor barna og Kabaeva i Sveits, mens Putin fører krig i Ukraina.

Kvinnen i sentrum av ryktebørsen, Alina Kabaeva, er en suksessrik gymnast med to OL-medaljer, 14 VM-medaljer og 21 EM-medaljer i samlingen. Etter å ha forlatt sporten bare 24 år gammel vendte Kabaeva seg til politikk og satt i åtte år i parlamentet for Putins parti.

Parallelt poserte hun lettkledd i et magasin, dukket opp i en samuraifilm og prøvde seg som sanger. Etter sin politiske karriere ble hun sjef for et statseid mediekonglomerat, der hun fikk en lønn på ti millioner dollar i året.