Polfoto/corbis
Bresjnev kigger på damer

Sovjetunionens ledere

Først var det Lenin, så kom Stalin og senere Khrusjtsjov, Bresjnev, Andropov, Tsjernenko & Gorbatsjov. Sovjetunionen har vært ledet av mange betongkommunister, men ikke alle formådde å holde masken.

Et kyss mellom kamerater

Den sovjetiske statslederen Mikhail Gorbatsjov er på besøk i Øst-Tyskland. Som de uskrevne reglene for sosialistiske toppmøter foreskriver, tar dagens vert, DDRs leder Erich Honecker, sin gjest i armene og trykker et vått kyss på Gorbatsjovs lepper.

Patrick PIEL/Getty Images

Berlin, Øst-Tyskland,
april 1986

Patrick PIEL/Getty Images

Kameratslig bamseklem

Cubas leder Fidel Castro har sett frem til dagen da han endelig skal møte sin sovjetiske kollega ansikt til ansikt. Det hjertelige
møtet finner sted i New York, under FNs generalforsamling. Nikita Khrusjtsjov setter åpenbart like stor pris på møtet. Han ser i alle fall ut som om han holder på å sprekke av fryd over den historiske omfavnelsen.

topfoto/polfoto

FN, New York
september 1960

topfoto/polfoto

Når enden er god

Et toppmøte mellom USAs president Richard Nixon og Sovjetunionens leder Leonid Bresjnev avsluttes på Nixons eiendom i San Clemente. Etter å ha forsikret hverandre om gjensidig vilje til nedrustning, kan de to lederne slappe av på en mottagelse. Her benytter Bresjnev og tolken hans anledningen til å beundre skuespilleren Jill St. John. Hun er sikkerhetsrådgiver Henry Kissingers følge på festen.

Polfoto/corbis

California,

  1. juni 1973
Polfoto/corbis

Husdyr forvirrer statsleder

Den sovjetiske statslederen Nikita Khrusjtsjov var på omvisning på en britisk landbruksmesse i Moskva i 1964, da politikerens manglende kunnskaper om husdyr kom for en dag. Under besøket fikk Khrusjtsjov en fire kilo tung indisk kamphane i fanget, men ministeren trodde han holdt en høne. Feilen fikk sovjet-lederen til å le hjertelig.

ap/polfoto

Moskva, Sovjetunionen

  1. mai 1964
ap/polfoto