Stalin myrdet Lenin

En forskergruppe mener at Sovjetunionens grunnlegger, Vladimir Lenin, døde som følge av en arvelig sykdom – tilsatt en dødelig mengde gift.

Den 21. januar 1924 døde sovjetstatens far, Vladimir Lenin, bare 53 år gammel. Dødsårsak: massivt hjerneslag.

Obduksjonen avslørte at Lenins arterier i hjernen var så forkalket at de hørtes ut som stein da legen slo på dem med en pinsett. En internasjonal forskergruppe som har spesialisert seg i å oppklare historiske dødsfall, mener imidlertid at Lenin ble hjulpet godt på vei til evigheten.

Ifølge professor i patologi Harry Vinters fra University of California og den russiske historikeren Lev Lurie led Lenin i likhet med faren og søsknene av ekstremt forhøyet kolesterolinnhold i blodet.

Kolesterolet førte ifølge ekspertene til massiv åreforkalkning, som var årsaken til at Lenin i årene før han døde ble rammet av tre kraftige slag.

Ifølge Lenins legejournal led han imidlertid av voldsomme krampeanfall like før han døde. Slike anfall er ikke vanlig for pasienter som rammes av slag.

"Men nesten alle typer gift kan forårsake kramper", påpeker dr. Harry Vinters.

Lenin ville stække Stalin

Ifølge historikeren Lev Lurie kan Lenins etterfølger Josef Stalin ha bestemt seg for å myrde Lenin. Stalin visste nemlig at Lenin planla å begrense makten hans:

"Stalin var totalt skruppelløs", sier Lurie til New York Times.

Det kan også forklare hvorfor Stalin aldri tillot at Lenins lik ble undersøkt for gift.