Tyrkias historie

Hagia Sophia ble omdannet fra kirke til moske da osmanerne erobret Konstantinopel i 1453.

Tyrkias historie

Tyrkia har en lang og begivenhetsrik historie bak seg. Det osmanske riket ble grunnlagt i Tyrkia og dominerte Midtøsten og store deler av Europa i mer enn 600 år. Før det var Konstantinopel i over 1000 år hovedstad i Det bysantinske riket. Alt dette kan du finne historier om her på HISTORIE.

Vi holder deg også orientert om Tyrkias nyere historie. Fra grunnleggelsen av det moderne Tyrkia under landsfaderen Kemal Atatürk frem til det moderne Tyrkia under Recep Tayyip Erdoğan.

Gå heller ikke glipp av Tyrkias oldtid: fra Göbekli Tepe til Kappadokias underjordiske byer med 70 000 innbyggere og mange andre høydepunkter fra Tyrkias historie.
Sultanens harem.

Det osmanske riket

Det osmanske riket er sabelsvingende janitsjarkorps, sultanenes mystiske haremer og 600 års verdenserobring. Alt dette og mye mer skriver vi om i HISTORIE.

Osmanernes mislykkede beleiringer av både Wien og Johannitterordenen på Malta er noe av det vi har historier om. Du kan også følge forløpet av det viktige sjøslaget ved Lepanto, som sto mellom Det osmanske riket og en rekke søreuropeiske sjømakter. Naturligvis forteller vi også historien om det erketyrkiske hodeplagget, fez, som har sine røtter tilbake i Det osmanske riket.
side 1 / 3