Uheldig kvinne fikk historisk meteoritt oppkalt etter seg

Ann Hodges levde et stillferdig liv i småbyen Sylacauga i Alabama, frem til en meteoritt brakte gjennom taket og traff henne i hofta.

Ann Hodges ble innlagt på sykehus med et gigantisk blåmerke på hofta.

© Getty Images

Da Eugene Hodges kom hjem fra arbeid 30. november 1954, måtte han brøyte seg vei gjennom en folkemengde for å komme til ytterdøren.

Tidligere på dagen hadde det nemlig skjedd noe helt uvanlig hjemme hos ham: En meteoritt hadde brakt gjennom hustaket og truffet hans kone Ann, som lå og hvilte på sofaen.

Det gjorde saken særlig oppsiktsvekkende at meteoritten ikke bare hadde slått ned i et boligområde - men at kvinnen den hadde truffet fortsatt var i live.

Måtte legges inn

Like før meteoritten traff Ann Hodges, så flere beboere i byen Sylacauga, Alabama, hvordan et rødlig lys feide over himmelen, og de valfartet til stedet der lyset hadde truffet bakken.

Imens måtte Ann Hodges legges inn på sykehus i sjokk over den plutselige oppmerksomheten og med et gigantisk blåmerke på hofta.

Nervøst sammenbrudd

Da det amerikanske luftvåpenet slo fast at det faktisk var en meteoritt, begynte problemene å tårne seg opp for Ann Hodges – det første mennesket i verden som var truffet av en meteoritt.

Først måtte hun betale husverten 500 dollar for å få beholde meteoritten, og da hun sammen med sin mann senere ville selge den, var ingen var interessert, og de ga den i stedet til et lokalt museum.

Ifølge Eugene Hodges kom hans kone seg aldri over meteornedslaget og oppmerksomheten. Hun fikk et nervøst sammenbrudd, og i 1964 ble paret skilt. Ann Hodges døde som 52-åring av nyresvikt.

Meteoritten er i dag kjent som the Hodges.