Ifølge gammelegyptiske overleveringer var Punt et gåtefullt og frodig rike fylt med verdifulle skatter. Kongedømmets rikdommer gjorde et stort inntrykk på de ellers så bereiste egypterne, for det opptrer i flere kilder – bl.a. på relieffer i graver og templer – som forteller at faraoene sendte store ekspedisjoner til Punt for å hente luksusvarer som de puntiske kjøpmennene hadde monopol på. Blant de mest ettertraktede varene var gull, elfenben, røkelse, krydder og eksotiske dyr.
Den første ekspedisjonen fant sted ca. 2500 f.Kr., og i de neste årtusenene sendte alle faraoer som ville hevde seg, handelsskip til det mytiske landet for å føre hjem eksotiske rikdommer. Den mest berømte ekspedisjonen ble sendt ut av farao Hatshepsut (1507-1458 f.Kr.). Hennes skrivere kalte Punt “gudenes land” som var velsignet med et vell av ettertraktede varer.
Selv om Punt tilsynelatende var både velstående og mektig, er det ikke stort historikerne vet om det afrikanske riket. Egyptiske kilder forteller at Punt lå sør for Egypt, men rikets nøyaktige beliggenhet har lenge vært en gåte fordi forskerne ikke har funnet arkeologiske spor.
Men i 2020 kunne forskere fra Dartmouth College i New Hampshire i USA avsløre at det gåtefulle riket etter all sannsynlighet lå ved Afrikas Horn – et stort område i Øst-Afrika som dekker dagens Etiopia, Eritrea, Djibouti og deler av Somalia og Jemen.