Tutankhamons hemmelige gravkammer er ”fullt av skatter”

Den egyptiske turistministeren har vært litt for snakkesalig overfor en spansk avis, og avslørt at en av "de største oppdagelsene i det 21. århundret" skjuler seg i verdens mest berømte gravkammer.

I 1922 fant Howard Carter Tutankhamons gravkammer- nå ser det ut som det er flere skatter i vente

Da den britiske arkeologen, Howard Carter, den 26. november 1922 åpnet den forseglete inngangen til Tutankhamons gravkammer, snudde han seg mot kollegaen sin, Lord Carnarvon, og utbrøt: ”Dette er fantastisk!”.

Og skal vi tro Egypts turistminister, Hisham Zazou, skjuler det seg ennå flere fantastiske funn i det myteomspunnede gravstedet, enn de skattene som tok pusten fra Howard Carter og resten av verden for knappe 100 år siden.

”Vi ved ikke om Nefertiti eller en annen kvinne ligger skjult i det hemmelige gravkammeret, men det er fullt av skatter”, sier Hasham Zazou til den spanske avisen, ABC.

Tutankhamon – nå i 3D

Forrige høst snakket plutselig alle om det hemmelige gravkammeret som Hasham Zazou hentyder til, da en helt ny 3D-laserteknologi kunne avsløse hittil ukjente passasjer i det berømte siste hvilestedet til barnekongen, Tutankhamon.

Ifølge den britiske egyptologen, Nicholas Reeves, inneholder disse passasjene med stor sannsynlighet gravstedet til dronning Nefertiti.

Århundrets største oppdagelse

”Tidligere sa vi at vi var 60 prosent sikre på at det var noe bak veggene. Men nå er vi 90 prosent sikre”, uttalte den egyptiske ministeren for oldtidsfunn, Mamdouh al-Damaty, til nyhetsbyrået Ritzau i fjor.

De egyptiske myndighetene har inntil videre holdt kortene godt skjult, men nå har altså den egyptiske turistministeren tatt bladet fra munnen.

Og det er ikke småtterier Hasham Zazou har å fortelle om de nye oppdagelsene.

“Nicolas Reeves har funnet en vegg bak Tutankhamons grav, som fører inn i et rom som viser seg å være fullt av metall, stein … alle mulige skatter. I april annonserer vi nyheten for hele verden”, sier han og fortsetter:

”Det kommer til å bli et nytt ’Big Bang’ – den største oppdagelsen i det 21. århundret”.

Falskt nazi-gulltog

Den egyptiske turistministerens uttallelser vil naturlig nok vekke stor begeistring hos historienerder og arkeologientusiaster verden over.

Men ingenting er sikkert før det bores hull i veggen, og arkeologene med egne øyne kan se hva som skjuler seg bak Tutankhamons utsmykkede gravvegg. Akkurat sånn som Howard Carter gjorde det for nesten 100 år siden.

Skulle det vise seg at det ikke er noe annet enn varm luft fra en overivrig turistminister skjult i de hemmelige kamrene, kan Hasham Zazous ta et tog til Polen og finne en skulder å gråte på der.

I september i fjor uttalte nemlig den polske kulturministeren at han var ”99 prosent sikker på” at det i den sør-vestlige delen av landet lå et gammelt nazi-tog lastet med gull begravet i en underjordisk tunnel. Det viste seg imidlertid å være 100 prosent feil.