1. Smør deg inn i olivenolje
Før både trening og konkurranser smurte de greske atletene seg alltid inn i olivenolje. Oliven beskyttet mot den stekende greske sola, fungerte som en fuktighetskrem som fikk musklene til å slappe av, og beskyttet porene fra å bli fylt med sand og skitt.
Etter treningen ble blandingen av olje, svette og skitt skrapt av og solgt til medisinske formål eller direkte til – særlig kvinnelige – fans.
2. Tren dagen derpå
De gamle grekerne elsket store fester der vinen fløt i strie strømmer, men verken fyllefester eller tømmermenn var en unnskyldning for å skulke treningen.
Den greske forfatteren Filostratus advarte på det kraftigste mot for mye vin, men understreket at hvis “uhellet” likevel var ute, skulle den normale treningsrutinen likevel gjennomføres, for da ville ondskapen svettes ut av kroppen.
3. Spis i moderate mengder
Grekerne lærte raskt det må mer enn trening til for å få en veltrent kropp. Også kostholdet virket inn.
De visste blant annet at hvitt brød og vin la seg rundt magen, men viktigst av alt var det at idrettsspiren ikke spiste for mye. Ifølge treningseksperten Filostratus kunne overspisere alltid kjennes på sine “tykke øyenbryn, fremtredende kragebein og valker rundt livet”.