Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

35.000 gjenstander fra indianere

Et motorveiprosjekt i Canada har blitt satt på vent fordi en minst 400 år gammel indianerboplass har dukket opp av jorden.

Shutterstock

I forbindelse med arbeidet på en motorvei i Ontario i det sørøstlige Canada har rester etter en gammel indianer-boplass dukket opp av bakken.

Boplassen har tilhørt indianere fra den såkalte Irokeser-føderasjonen, som er en sammenslutning av flere grupper av indianerstammer i det nord-østlige Nord-Amerika.

Stedet har vist seg å være et rent slaraffenland for enhver med interesse for irokesernes historie.

Forsteinet mat gir kunnskap om indianernes kost

Siden utgravningene startet i juli 2020, har forskerne funnet intet mindre enn 35.000 gjenstander av historisk betydning på stedet.

Funnene inkluderer bl.a. spor etter langhus, keramikk, steinredskaper, prosjektiler, dyreknokler og forsteinede matvarer som bønner og mais.

Forskerne anslår – basert på dateringen av de funne objektene – at området må ha vært bebodd i årene fra ca. 1300 til 1600.

Les også:

Logg inn

Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klikk her

Ny bruker? Få adgang nå!

Nullstill passord

Skriv inn e-postadressen din, så sender vi deg en e-post som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt.
Ugyldig e-postadresse

Sjekk e-posten din

Vi har sendt en e-post til som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt. Hvis du ikke finner e-posten, bør du se i søppelposten (uønsket e-post, «spam»).

Oppgi nytt passord.

Skriv inn det nye passordet ditt. Passordet må ha minst 6 tegn. Når du har opprettet passordet ditt, vil du bli bedt om å logge deg inn.

Passord er påkrevd
Vis Skjul