Romerriket

Colosseum i Roma i Romerriket
Romernes verden
Romerske guder, romerske keisere og helt vanlige romere – vi forteller historier om alt fra den romerske sivilisasjonen.

Hold deg oppdatert om den seneste nye kunnskapen om Romerriket og om de nyeste arkeologiske funnene fra hele den romerske verden: fra Nord-Afrika til England og fra Spania til India.

Følg romerne fra Romulus og Remus og byen Romas grunnleggelse. Kom tett på de romerske keiserne og alle de blodige intrigene ved hoffene deres, og overvær Romerrikets fall fra første parkett.
Keiser Augustus, statue
Romerske keisere
Det fantes ingen sikkerhet ved ansettelsen for romerske keisere. Noen av dem levde bare noen få uker eller måneder. Andre av de romerske cæsarene forble på tronen i mer enn en mannsalder, og keiserlige dynastier ble også noen ganger etablert.

Her kan du finne portretter både av mindre kjente keisere og av herostratisk berømte romerske keisere: Augustus, Tiberius, Caligula, Claudius, Nero – for bare å nevne de fem første av en svært lang liste.

Gjennom HISTORIEs mangeårige eksistens har vi tatt for oss de fleste romerske keisere på en eller annen måte, så listen kan fortsette og fortsette: Hadrian, Justinian, Konstantin, Marcus Aurelius – og mange, mange flere …