Shutterstock
Kart over Romerriket (117 e.Kr.).

De beste artiklene om Romerriket på HISTORIE

Romernes keisere, erobringer, byggverk og alt mulig annet: HISTORIE har skrevet om alt fra den romerske verden. Her på siden finner du lenker til våre mange artikler fra Romerriket.

Finn det emnet om Romerriket som interesserer deg mest. Klikk deg så videre til historinet.no og gå på oppdagelse i våre mange historier om Romerriket.

Her finner du lenker til Spartacus' slaveopprør, romerske sexorgier, Pompeiis undergang, kvinnelige gladiatorer og andre overraskende historier fra alle avkrokene i det romerske imperiet.

Romerrikets keisere

Gå på jakt i våre fengslende historier om noen av de mange mektige keiserne i Romerrikets historie. Her finner du portretter av både de smarteste og de mest uhyrlige romerske keiserne.

Den romerske republikken

Romas vei fra republikk til keiserdømme er full av dramatikk. Her er lenker til en rekke utdypende beretninger om noen av de viktige aktørene i de maktkampene som førte til keiserdømmets seier i Roma.

Romas erobringer

Roma begynte sine erobringer som et forsvar, men mer ville ha mer, og snart sto de med et gigantisk imperium som stadig krevde flere soldater.

Romas militær

Romerrikets enorme utbredelse skyldes både et svært effektivt militærvesen og den teknologiske utviklingen av nye og gamle våpentyper.

Romas hverdag og fritid

Den overleverte kunnskapen om romernes dagligliv er omfattende. Både de mange skriftlige kildene fra Romerriket og flere århundrers arkeologiske studier har bidratt til vår inngående kunnskap om romernes hverdagsliv.

Se nærmere på våre mange historier både fra romernes helt vanlige og svært uvanlige hverdagsliv.

Romersk arkitektur, luksus og vitenskap

Romerne reiste noen av historiens mest imponerende byggverk. Deres luksuriøse livsstil krevde at de sugde til seg materialer fra hele den kjente verden. Her er noen av våre mange historier om romernes arkitektur og vitenskap.

Pompeii

Pompeii er et arkeologisk mekka. Det er den byen som har gitt forskerne aller mest kunnskap om livet i byene utenfor Roma. Derfor får Pompeii også mye plass i spaltene våre.