I stedet fikk kundene utlevert små porsjoner ferdigmat – blant annet egg, linser, syltede grønnsaker, fisk eller forskjellige kjøttretter – som de kunne ta med seg.
Det raske måltidet ble ofte avsluttet med en håndfull nøtter og ost med honning eller skylt ned med en varm og godt krydret vin.
Gatemat ble særlig konsumert av underklassen i Roma, da de velstående ofte bodde i store villaer med kjøkken og slaver.
Fastfood-stedene var også uglesett blant elitene i samfunnet og hadde ry for å være tilholdssteder for f.eks. tyveknekter, drukkenbolter og spillegale.
Ifølge den romerske historikeren Dio Cassius prøvde keiser Claudius sågar å forby spisestedene i år 41 e.Kr., "og han straffet dem som ikke adlød i denne sammenheng."
Enkelte fastfood-steder skilte seg ut, og arkeologer har funnet fint utsmykkede spisesteder med disker av marmor og vegger prydet med mosaikk der kundene kunne sette seg ned og spise.