Pompeii hadde flust med bordeller

Gikk folk rundt med uforløste seksuelle frustrasjoner i Pompeii, hadde de bare seg selv å takke. Byen hadde nemlig en mengde horehus.

Mange gjester på bordellet Lupanar Grande har etterlatt kommentarer på veggene.

© Getty Images

Arkeologer mener at det var nærmere 20 bordeller i Pompeii, noe som er uvanlig mange for en by som trolig hadde rundt 12 000 innbyggere i 79 e.Kr.

Byens rike borgere tilfredsstilte seg med sine egne slaver, og de mange bordellene var dermed først og fremst for byens underklasse samt besøkende handelsfolk og sjømenn.

Det største bordellet, kalt Lupanar Grande, hadde hele ti små avlukker der de prostituerte tok seg av kundene. Aktivitetene foregikk på harde steinsenger, slik at de ofte berusede gjestene ikke fikk det for behagelig og sovnet.

Lupanar Grande

© Creative Commons

Kundene valgte fra seksuelle menyer

Mange bordeller var dekorert med veggmalerier av all verdens seksuelle utskeielser. Noen mener at de fungerte som menyer hvis folk hadde problemer med å forklare hva de ønsket. Største­delen av de prostituerte var trolig slaver, eller frigitte kvinner som ble værende i yrket fordi det var en effektiv måte å tjene penger på.

Frekke symboler viser vei

Flere steder i byen er det avbildninger av fallossymboler. Noen er hogd inn i gatebelegningen, andre henger over dører og porter, mens enkelte er støpt i metall og er blitt brukt som morsomme oljelamper.

De mange penisene hadde imidlertid ikke bare seksuelle undertoner, de var også symboler på fertilitet, hell og humor.

Utskårne fallossymboler geleidet utenbys gjester mot bordellene i byen.

© Getty Images