Vikinger

Vikinger

Vikingene drepte for familiens ære, dro på tokt for å finne kvinner og var smarte forretningsfolk.


Skandinavias famøse vikinger tok Europa med storm og etterlot et så sterkt avtrykk på historien at vi fortsatt sluker alt om dem. Vi har derfor samlet en overflod av artikler til deg om vikingene her!

Tordenguden Tor, den vise Odin med sine ravner og Iduns magiske epler. Les om de norrøne gudene og lær mer om kjærlighetsgudinnen Frøya, den listige Loke og æsenes evige kamp mot jotnene.

Den norrøne mytologien har også mange mindre kjente guder. Du kan blant annet lese om den vise Kvase, skaldekunstens gud Brage og Odins brødre Vilje og Ve, som var med på å skape verden.

Ragnarok og verdens undergang for vikingene, forskjellen på Valhall og Åsgard, og hvordan dyrket vikingene egentlig gudene sine i krig og fred? Dette er bare noen av spørsmålene du kan finne svar på i HISTORIEs rikholdige katalog av artikler om de norrøne gudene.

© Public domain. Odin og Fenrisulven.

Vikingenes hverdag

Du kjenner sikkert vikingene som dyktige sjøfarere, modige krigere og smarte handelsfolk. Men faktum er at vikinger flest var vanlige bønder og hjemmeværende mødre med tjenestefolk og treller.

Hvordan gikk vikingene kledd? Gikk de med smykker? Hvilket språk snakket de? Hva spiste vikingene, og hvordan festet de? Få svarene her.