MyHeritage

Kunstig intelligens vekker avdøde slektninger til live

Gamle bilder av familiemedlemmer kan ved hjelp av avansert datateknologi begynne å snakke. Slik lager du din egen deepfake.

Firmaene D-ID og MyHeritage gikk for noen år siden sammen om å lage en app som kunne animere gamle bilder og gi dem nytt liv.

Appen deres er etter hvert blitt brukt over 100 millioner ganger over hele verden, men de første animasjonene var relativt enkle. Bildene snudde litt på hodet, smilte litt og nikket. Øynene blunket, men det var også det hele.

Men nå åpner ny teknologi for flere muligheter: Har du bilder av for lengst avdøde slektninger, kan du få dem til å snakke.

Bildene kan skremme

Teknologien er i utgangspunktet den samme som brukes i de såkalte deepfakes, der en persons ansiktstrekk kopieres over på en annen persons hode.

Nettjenesten Myheritage gir deg også mulighet for å skrive dine egne tekster og få personen på bildet til å si det du tenker på. Og munnbevegelsene passer til ordene.

«Denne funksjonen er ment for nostalgisk bruk, det vil si å bringe kjære forfedre tilbake til livet og høre historiene deres», forklarer MyHeritage. Firmaet innrømmer at «noen vil finne teknologien skummel og ikke like den».

https://www.myheritage.no/livestory kan du selv prøve deg på den nye teknologien.