Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Når produksjonen gikk for fullt, kunne Henry Fords samlebåndsarbeidere montere nesten 10 000 biler om dagen.

Teknikk - Maskiner

En ny Ford hvert 3. sekund

I 1913 innførte Ford en helt ny produksjonsmetode på bilfabrikken sin. Samlebåndet gjorde det mulig å bygge biler i et hittil usett tempo.

T-Ford på samlebånd ga suksess

Henry Fords billige Model T, på norsk kalt T-Ford, var så populær at det var umulig for fabrikken å holde tritt med etterspørselen. Tradisjonell bilproduksjon var for tidkrevende, så Ford lot seg inspirere av et besøk på et slakteri og innførte samlebåndet på sin fabrikk. Det sikret en T-Ford til alle kunder, gjorde Henry Ford søkkrik og forandret industriproduksjonen for alltid.

Ti tusen nye Forder på én dag

Fords fabrikk var et industrielt underverk. Bilene tok form på samlebåndet etter hvert som delene ble ført frem til de ulike monteringstrinnene. Hver arbeider hadde en spesialisert oppgave, for eksempel å skru fast en forskjerm, og både skruer og skjerm kom til ham når han var ferdig å montere den forrige. Optimaliseringen av samlebåndet innebar at fabrikken kunne produsere så mange som 10 000 biler på bare ett døgn.

Følg samlebåndet gjennom Fords fabrikk og se film fra monteringshallen.

Les også:

Logg inn

Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klikk her

Ny bruker? Få adgang nå!

Nullstill passord

Skriv inn e-postadressen din, så sender vi deg en e-post som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt.
Ugyldig e-postadresse

Sjekk e-posten din

Vi har sendt en e-post til som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt. Hvis du ikke finner e-posten, bør du se i søppelposten (uønsket e-post, «spam»).

Oppgi nytt passord.

Skriv inn det nye passordet ditt. Passordet må ha minst 6 tegn. Når du har opprettet passordet ditt, vil du bli bedt om å logge deg inn.

Passord er påkrevd
Vis Skjul