Titanic

Gå bokstavelig talt i dybden med Titanic, verdens kanskje mest berømte skip, med en omfattende temautgivelse.

13. mars 2012

Titanic: Den perfekte katastrofen

Den amerikanske forfatteren Morgan Robertson har skrevet en liten roman med tittelen Futility. Boken handler om det britiske skipet Titan, som er den største og mest luksuriøse passasjerdamperen verden har sett. Men selv om Titan er bygd med vanntette skott og blir sagt ikke kan synke, går det likevel ned da det en aprilnatt treffer et isfjell. Nesten alle passasjerene omkommer, for det er ikke livbåter nok til alle.

Det lyder banalt? Det hadde vært banalt om det ikke var for at boken ble skrevet i 1898, altså 14 år før Titanics første og eneste ferd.

Historien om Titanic er så dramatisk og fantastisk at den ble tenkt ut før den fant sted. Det er ikke så underlig, for tragedien har alt: Menneskets teknologiske overmot som kommer til kort overfor naturkreftene. Desperat dødskamp og mirakuløs redning. Heltegjerninger, skurkestreker og fatale unnlatelsessynder.

Tre magasiner samarbeider

Vi markerer med en omfattende temautgivelse at det er 100 år siden Titanics ulykksalige forlis. Illustrert Vitenskap og Historie presenterer i samarbeid et spesielt 25 siders magasintillegg, og National Geographic lanserer masser av stoff om Titanic i blad nr. 3.

Samtlige tre blader har alle bidratt til temaartiklene på nettstedet du nå befinner deg. Her vil du finne stoff fra alle de tre bladene, samtidig som vi har lagt ut enestående informasjon til dem som vil lese mer og ikke kan få nok av Titanic.

I temaartiklene på nettstedet kan du blant annet:

  • Teste hva du vet om Titanic og delta i konkurransen om å vinne en iPad.

  • Klikke deg gjennom spennende forklaringer, fotografier og unike videoklipp på den store interaktive tegningen av Titanic.
  • Se fotogallerier og hente massevis av fengslende fakta.
  • Og ikke minst: Få nok å lese på om Titanics første og siste ferd, forliset og letingen etter vraket.


God fornøyelse!

Er du sulten på mer historie, teknikk og vitenskap?

- Vurder et abonnement på et av de tre bladene! Få et tilbud her:
Illustrert Vitenskap

Historie

National Geographic

Kanskje du er interessert i