Både Olaus Abelseth, Madeleine Astor, Charles Lightoller og Lawrence Beesley opplevde å forlise med Titanic.

Titanic: Øyenvitner til dødskampen

Olaus Abelseth, Madeleine Astor, Charles Lightoller og Lawrence Beesley var alle om bord på Titanic og ble engasjert i skipets dødskamp. Les den dramatiske beretningen og følg de fire time for time.

Abelseth ser bølgen komme rullende: På sin ferd over båtdekket skyller den hundrevis av mennesker i vannet. Bare de kjappeste er så heldige å unnslippe. Alle andre blir skylt på havet.

Da akterskipet hever seg til nesten loddrett stilling, hører han en voldsom knaking og braking. Det klirrer i glass som knuses, klaprer av dekkstoler som farer nedover dekket. Skipet heller nå så kraftig at folk ikke greier å finne fotfeste, og til alle kanter ser Abelseth sine medpassasjerer falle og gli på sjøen. Som sine slektninger klamrer Abelseth seg til et tau fra et heisverk, og svogeren skriker:

«Vi må hoppe, ellers trekkes vi med ned i dragsuget».

«Nei», roper Abelseth, «vi må ikke hoppe ennå. Vi har ikke mange sjanser likevel, så vi kan like godt bli så lenge som mulig».
«Vi skal hoppe», insisterer svogeren desperat, men Abelseth vil se tiden an. «Nei, ikke ennå», formaner han.

Få minutter senere er vannoverflaten bare cirka en meter fra dem, og hånd i hånd hopper de tre mennene i havet. Prustende og stønnende kommer de opp til overflaten, men Abelseth merker at han er viklet inn i noe tauverk.

«Jeg er ferdig», tenker Abelseth skrekkslagen.

....

Les hele artikkelen i PDF

Les hele beretningen om Olaus Abelseth og de tre andre øyenvitnenes dramatiske opplevelser på Titanic ved å klikke på Last ned-knappen nedenfor. Men først må du registrere deg som bruker av Histories hjemmeside - det er gratis og tar bare noen sekunder. Du logger deg inn når du klikker Last ned.

Kanskje du er interessert i