Stalin ønsket seg en apehær som ikke var misfornøyd med verken ordrer eller matrasjoner.

Stalin bestilte elitesoldater til kloning

Menneskeskapte elitesoldater, en kloning mellom et menneske og en ape, skulle gjøre Sovjetunionen uovervinnelig. Sovjetmennesket var verdens sanne skaper, mente Josef Stalin.

9. oktober 2014

Stalin bestilte klonede elitesoldater

En superhær av hårete menneskeaper. Det var hva Sovjetunionens leder Josef Stalin så for seg da han i 1925 tok kontakt med den russiske biologen og spesialisten på inseminering, Ilja Ivanovich Ivanov.

Ved å befrukte sjimpanse- og orangutanghunner med menneskesæd, ville Stalin og Ivanov skape hardbarkede elitesoldater som uten store problemer kunne nedkjempe enhver fiende.

I 1926 dro Ivanov derfor på en ekspedisjon til Vest-Afrika, der han inseminerte tre sjimpanser med menneskesæd – forgjeves. Men han ga ikke opp av den grunn, og snart var forskeren tilbake i Sovjetunionen, denne gang med cirka femten aper og en nyetablert forsøksstasjon i Georgia til rådighet.

Kvinner ble befruktet med apesæd

Fremfor å produsere små mutanter begynte hunnapene imidlertid å dø en etter en. Ivanov innså at han måtte prøve andre metoder hvis eksperimentet skulle lykkes: kvinner måtte insemineres med apesæd.

Snart hadde fem sovjetiske kvinner meldt seg frivillig, og prestisjeprosjektet kunne settes i gang. Men eksperimentet gikk ikke slik Ivanov og kvinnene hadde sett for seg...

Vil du lese mer?


Vil du vite hvordan det gikk med Ivanovs mutantforsøk? Og vil du høre mer om sovjeternes vanvittige natureksperimenter? Last ned artikkelen fra Historie nr. 15/2014 her.

NB! Du må ha en profil på Historie for å laste ned artikkelen. Den er gratis å opprette, og det tar bare et øyeblikk. Når du klikker på nedlastingsknappen, får du mulighet til å opprette en profil.

Kanskje du er interessert i