Tuckers drøm om en sikrere og mer moderne bil brast da myndighetene anklaget ham for å lure investorene.

Tuckers bil var en genial fiasko

Da konstruktøren Preston Tucker kom på banen med USAs mest avanserte personbil, skremte han vettet av konkurrentene. Den lå an til å bli en gigantsuksess - så den måtte stoppes med alle midler.

23. april 2013 av Ebbe Rasch

Massiv mediedekning av Tucker '48 Sedan

Direktør Preston Tucker var optimistisk. Allerede før en eneste Tucker '48 Sedan var kjøreklar, hadde bilen fått massiv mediedekning, og til dagens offisielle presentasjon så han for seg at det ville dukke opp 3000 gjester på fabrikken i Chicago. Men der tok han feil. Allerede tidlig om morgenen 19. juni 1947 var det fullt på parkeringsplassen, og klokken 15 satt 5000 tilhørere og ventet på å se bilen som Tucker hadde lovet ville innvarsle en helt ny æra.

Preston Tucker skjulte uferdig bil

Fra podiet fortalte Preston Tucker begeistret om bilen som med hittil usett fart, sikkerhet og komfort ville bringe personbilen ut av mellomkrigsårenes skygge. Han tok seg god tid, for bare noen meter bak forhenget arbeidet mekanikerne febrilsk med å sette sammen prototypen slik at den i det minste kunne trille inn på scenen og se kjøreklar ut.

Last ned artikkelen

Last ned hele artikkelen og les mer om Tuckers drøm om en moderne og sikker bil som skulle ta innersvingen på Ford og de andre bilprodusentene.

(OBS. Krever at du registrerer deg som bruker - det er gratis og tar bare noen sekunder.)

Kanskje du er interessert i