Eagle-diamanten

Stor amerikansk diamant ble solgt for 1 dollar

Eagle-diamanten

Trange tider i Eagle

Charles Wood og hans kone Clarissa hadde leid en liten jordteig et stykke utenfor den lille byen Eagle sør i Wisconsin, USA. En dag i 1876 da han drev og grov en brønn, støtte han på en stein som lyste underlig med "en farge som solen". Han tenkte at det kanskje var en topas, men tenkte ikke mer over det.

Men det var trange tider i Wisconsin, og etter noen år solgte Clarissa den underlige steinen til juveleren Samuel B. Boynton i den nærmeste storbyen som var Milwaukee. Hun syntes at prisen på 1 dollar var i laveste laget, men etter å ha tenkt seg om et par dager, slo hun til. Boynton fikk det på sin side bekreftet at steinen var en diamant på 16,25 karat som han solgte videre for 700 dollar. Clarissa saksøkte ham, men retten mente at hun burde forstått at steinen kunne vært mer verdt.

Eagle, som diamanten ble hetende, endte på Naturhistorisk museum i USA. Men den ble stjålet i 1964 og eksisterer sannsynligvis ikke lenger.

Men på stedet der Charles Wood grov brønnen, har innbyggerne i Eagle reist et vanntårn – med et stort, gult smileansikt på toppen.