Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Hope-diamanten

Hope-familiens dyreste arvestykke ble solgt for å finansiere et utsvevende liv

Diamanten kunne ikke redde ekteskapet

Lord Francis Hope levde i sus og dus. Han var gift med en lettlivet amerikansk sangerinne, May Yohé, og paret hadde lagt seg til dyre vaner. Faktisk så dyre at lord Hopes gjeld i 1896 var blitt så bunnløs at han ble slått konkurs.

I prinsippet kunne han nok ha gjort opp for seg. For han var nemlig i besittelse av en samling edelstener som også omfattet en kostbar diamant på 45,52 karat. Diamanten hadde vært i familiens eie et par generasjoner, og var derfor kjent som Hope-diamanten.

Men da lord Francis et par år tidligere arvet diamanten, hadde han gjort det på to betingelser. For det første skulle han ta familienavnet Hope (han var nemlig født Henry Francis Pelham-Clinton), og for det andre skulle han respektere forbudet mot noensinne å skulle selge diamanten.

Et håp verdt 20 millioner kroner

Men lord Francis var desperat, gikk rettens vei og fikk opphevet arveklausulen i 1901. Og så solgte han Hope-diamanten for et beløp tilsvarende drøyt 20 millioner kroner.

Men håpet var for lengst ute for ekteskapet. May Yohé hadde allerede sett seg varm på en annen spandabel riking, og i 1902 ble hun skilt fra lord Francis.

Les også:

Råstoff

Diamanter: Slik sikret De Beers seg et verdensherredømme

7 minutter
Råstoff

Gulljubileumsdiamanten

2 minutter
Råstoff

Afrikas Stjerne

2 minutter

Logg inn

Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klikk her

Ny bruker? Få adgang nå!

Nullstill passord

Skriv inn e-postadressen din, så sender vi deg en e-post som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt.
Ugyldig e-postadresse

Sjekk e-posten din

Vi har sendt en e-post til som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt. Hvis du ikke finner e-posten, bør du se i søppelposten (uønsket e-post, «spam»).

Oppgi nytt passord.

Skriv inn det nye passordet ditt. Passordet må ha minst 6 tegn. Når du har opprettet passordet ditt, vil du bli bedt om å logge deg inn.

Passord er påkrevd
Vis Skjul