Marilyn Monroe bar diamanten Moon of Baroda I 1953 da hun skulle promovere filmen Gentlemen Prefer Blondes.

Moon of Baroda

Marilyn Monroes diamant var bare på utlån

Blondinen eide ingen diamanter

Da Marilyn Monroe promoverte filmen Gentlemen prefer Blondes i 1953, hadde hun faktisk en kostbar og legendarisk diamant rundt halsen. I filmen synger hun Diamonds are a Girl's best Friend, og derfor hadde hun fått låne Moon of Baroda (24,04 karat) av diamanthandleren Meyer Rosenbaum.

Maharajaens skatt

Den kanarigule diamanten stammer fra India der den i over 500 år lå i skattkammeret til maharajaen av Baroda. Det hevdes at maharaja Sayaji Rao Gaekwar 1. av Baroda sendte diamanten til keiserinne Marie Thérèse av Østerrike i 1787, men under alle omstendigheter havnet den igjen i Baroda, som i dag heter Vadodara.

Første verdenskrig førte til økonomisk krise i India, og i 1926 måtte maharajaen selge sitt dyreste eie, som dermed kom til USA.

Det sies at Marilyn Monroe selv ikke eide diamanter. Men ved ulike anledninger bar hun edelstener som hun lånte av forskjellige juvelerer – men ikke på noe tidspunkt noe så kostbart som da hun skapte blest om filmen sin i 1953.

Diamanten var på et kortvarig besøk i hjembyen i forbindelse med en utstilling i 2002, men da bare i form av en kopi av glass.