U.S. Navy

Atomet ga flåten kraft

Frem til 1950-årene led ubåtene av en stor svakhet – den diesel-elektriske fremdriften trengte luft for å fungere, og derfor kunne ubåter bare være under vann i et begrenset tidsrom. Dette endret seg da Nautilus ble sjøsatt i 1954.

© PJF Military Collection/Imageselect

Mannen bak vidunderet: Satte sikkerhet først

Admiral Hyman Rickover (1900-1986)sjokkerte flåteledelsen da han i 1946 foreslo å la ubåter bli drevet av atomkraft. Flåten endret imidlertid mening og satte Rickover til å bygge Nautilus.

Admiralen var kjent for sin perfeksjonisme – et trekk som skaffet ham mange fiender men også gjorde amerikanske atomubåter til verdens sikreste.

Utforsk atomubåtens detaljer:

Reaktor gir fremdrift

Reaktoren forsyner gjennom et rørsystem ubåtens turbiner med damp. Turbinene genererer 13 400 hk og driver to aksler­ som får fartøyets
propeller til å dreie rundt.

Getty Images

Metallkappe beskytter mot stråling

En trykkvannsreaktor leverer kraft til ubåtens turbiner. Reaktoren er beskyttet av en tjukk metallkappe for å minske strålingen.

Getty Images

Sjøfolk bodde komfortabelt i akterenden

De menige sjøfolkene bodde i ubåtens akterende. Her var også plass til en vaskemaskin, en tørketrommel, et mørkerom og et mindre bibliotek.

Getty Images

Spisesalen hadde kino og ismaskin

Kraften fra kjerneenergi gjorde det mulig å bygge Nautilus større enn tidligere ubåter. Spisesalen har plass til hele 36 mann. Rommet ble også brukt som kino og er utstyrt med jukebox og ismaskin.

Getty Images

2021: Ubåt ble minnesmerke

Etter 25 års tjeneste og mer enn 800 000 kilometers seilas la Nautilus i 1979 til kai for siste gang. Ubåten utgjør nå hovedattraksjonen på Submarine Force Library and Museum i Connecticut. Nautilus har status som nasjonalt minnesmerke og blir løpende vedlikehold.

Victor-ny

New York ga Nautilus en heltemottakelse da ubåten vendte hjem fra nordpolsferden.

© Granger/Imageselect

Ubåt ble første fartøy på Nordpolen

Den 23. juli 1958 forlot Nautilus flåtebasen Pearl Harbor for å krysse Nordpolen – en bedrift intet annet fartøy ennå hadde fullført. På turen, som foregikk under iskappen, ville ubåten være uten radiokontakt og derfor avhengig av instrumenter som var følsomme for den sterke magnetismen ved polene.

Nautilus dykket under iskappen den 1. august, og to dager senere forkynte kaptein William R. Anderson: “For Verden, for landet og for flåten – vi passerer nå Nordpolen”. Nautilus hadde fullført sin misjon.