Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Svartskjeggs skip var Karibias skrekk

Fra baugen på flaggskipet Queen Anne’s Revenge spredte den beryktede sjørøverkongen Svartskjegg frykt i karibiske farvann på 1700-tallet. Synet av kanonene på det store sjørøverskipet og Svartskjeggs flagg var nok til å få de fleste handelsskip til å overgi seg uten kamp – slik at mannskapet kunne redde livet.

Skipets beryktede kaptein: Edward «Svartskjegg» Teach

Engelske Edward Teach – kjent som Svartskjegg – er en av historiens mest berømte sjørøvere. Karrieren skjøt fart da han i 1716 sluttet seg til en gruppe karibiske sjørøvere.

De kapret flere skip, blant annet et fransk handelsskip som Svartskjegg ble kaptein på. Han døpte skipet om til Queen Anne’s Revenge, monterte 40 kanoner og herjet Karibia og østkysten av USA.

Svartskjegg fikk ry for å være svært brutal, og ofrene overga seg som regel når de så flagget hans. Sjørøverkapteinen ble drept i 1718 i en duell med en britisk offiser som var sendt ut for å jakte på ham.

Klikk på ikonene under, og få en omvisning på Svartskjeggs skip.

40 kanoner skjøt fienden i senk

Svartskjeggs flaggskip var utstyrt med 40 kanoner. Avfyringen av kanonene var slitsomt arbeid som krevde både stort mannskap og godt samarbeid.

Vraket er funnet!

Eksperter erklærte i 2011 at et vrak funnet utenfor North Carolina i USA er res­tene av Queen Anne’s Revenge.

Skipet lå rundt 1,6 kilometer utenfor kysten på 8,5 meters dyp. Dykkere har så langt identifisert 31 kanoner og hentet opp blant annet mynter, sverd og keramikk.

© AP/Polfoto

Les også:

Våpen

Derfor ble haglgeværet populært

1 minutt
Sjøfart

Så overlegne var grekernes krigsskip

3 minutter
Sjøfart

Når fikk skip propell?

2 minutter

Logg inn

Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klikk her

Ny bruker? Få adgang nå!

Nullstill passord

Skriv inn e-postadressen din, så sender vi deg en e-post som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt.
Ugyldig e-postadresse

Sjekk e-posten din

Vi har sendt en e-post til som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt. Hvis du ikke finner e-posten, bør du se i søppelposten (uønsket e-post, «spam»).

Oppgi nytt passord.

Skriv inn det nye passordet ditt. Passordet må ha minst 6 tegn. Når du har opprettet passordet ditt, vil du bli bedt om å logge deg inn.

Passord er påkrevd
Vis Skjul