Svartskjeggs skip var Karibias skrekk

Fra baugen på flaggskipet Queen Anne’s Revenge spredte den beryktede sjørøverkongen Svartskjegg frykt i karibiske farvann på 1700-tallet. Synet av kanonene på det store sjørøverskipet og Svartskjeggs flagg var nok til å få de fleste handelsskip til å overgi seg uten kamp – slik at mannskapet kunne redde livet.

Skipets beryktede kaptein: Edward «Svartskjegg» Teach

Engelske Edward Teach – kjent som Svartskjegg – er en av historiens mest berømte sjørøvere. Karrieren skjøt fart da han i 1716 sluttet seg til en gruppe karibiske sjørøvere.

De kapret flere skip, blant annet et fransk handelsskip som Svartskjegg ble kaptein på. Han døpte skipet om til Queen Anne’s Revenge, monterte 40 kanoner og herjet Karibia og østkysten av USA.

Svartskjegg fikk ry for å være svært brutal, og ofrene overga seg som regel når de så flagget hans. Sjørøverkapteinen ble drept i 1718 i en duell med en britisk offiser som var sendt ut for å jakte på ham.

Klikk på ikonene under, og få en omvisning på Svartskjeggs skip.

40 kanoner skjøt fienden i senk

Svartskjeggs flaggskip var utstyrt med 40 kanoner. Avfyringen av kanonene var slitsomt arbeid som krevde både stort mannskap og godt samarbeid.

Vraket er funnet!

Eksperter erklærte i 2011 at et vrak funnet utenfor North Carolina i USA er res­tene av Queen Anne’s Revenge.

Skipet lå rundt 1,6 kilometer utenfor kysten på 8,5 meters dyp. Dykkere har så langt identifisert 31 kanoner og hentet opp blant annet mynter, sverd og keramikk.

© AP/Polfoto