Shutterstock & Reddit.com
Porsche, traktor, sportsbil

Traktor trakk Porsche ut av krisen

Ferdinand Porsche bygget ikke bare flotte biler. Under første verdenskrig konstruerte den geniale ingeniøren en helt annen type kjøretøy, som 30 år senere ble til stor hjelp for ham.

Under første verdenskrig måtte hester slepe kanoner og utstyr til slagmarken, noe som gjorde all fremrykning til en langsommelig affære. Det gjaldt ikke minst i det uveisomme sentraleuropeiske Galicja (ved Kraków), hvor østerrikerne kjempet mot tsarens styrker.

Det østerrikske firmaet Austro-Daimler innledet derfor fra 1914 en produksjon av motoriserte kjøretøy til å trekke lasset i stedet for dyrene. Konstruksjonen ble overlatt til ingeniøren Ferdinand Porsche, som tidligere hadde eksperimentert med elbiler.

Porsche, traktor, 1. verdenskrig, WW1

Ferdinand Porsche designet traktorer for østerrikske Austro-Daimler. Traktorene fraktet feltkjøkken og – som her – feltkanoner til fronten under første verdenskrig.

© Reddit.com

Motorisert hest slo gjennom i jordbruket

Den første modellen fra Porsches hånd rullet ut av fabrikken i Wien i 1915. Offisielt het kjøretøyet Austro-Daimler KP II, men det ble raskt kjent som «Daimler-hesten». Porsches traktor hadde en luftkjølt 4-sylindret motor med 14,5 hestekrefter og kunne trekke mindre kanoner og feltkjøkken.

Etter krigen ble den motoriserte hesten så populær at Austro-Daimler fortsatte produksjonen. I jordbruket trakk maskinen tilhengere og pløyde med påmontert plogskjær.

Nazister ville ha en «folketraktor»

I 1931 stiftet Porsche sitt eget selskap, «Dr. Ing. h.c. F. Porsche», og fikk i 1938 i oppdrag å utvikle en «folketraktor» til nazistene. Traktoren fikk ikke koste mer enn 1000 reichsmark – tilsvarende prisen på et tospann (to hester spent for en vogn).

Traktoren sto imidlertid ferdig først etter andre verdenskrig. I de årene hadde bilkonstruktøren Ferdinand Porsche ikke mye å gjøre, men det var bruk for traktorene hans.

Porsche, traktor

Den franske bilfabrikken Renault overtok Ferdinand Porsches traktorproduksjon i 1963.

© Stahlkocher/Wikimedia Commons

I 1950 startet produksjonen av traktoren «Porsche-Diesel Super». Den rakk å bli produsert i litt over 16 000 eksemplarer før billigere konkurrenter tvang Porsche til å selge traktorproduksjonen i 1963.