Flyvende luksushotell var verdens største luftskip

Det største luftskipet noensinne hadde plass til 72 passasjerer, en besetning på 52 personer og var 245 meter langt.

I 1936 fløy Hindenburg 17 ganger tur-retur over Atlanterhavet. Avhengig av vinden kunne en tur vare mellom 43 og 78 timer. Hakekorset på finnene viser for øvrig at nazistpartiet finansierte byggingen av luftskipet.

© Ritzau Scanpix

Rekorden for det største funksjonelle luftskipet noensinne tilhører luftskipet LZ 129 Hindenburg. Det hadde en diameter på 41 m og en lengde på hele 245 m – over dobbelt så langt som Tryvannstårnet i Oslo er høyt.

Det enorme skipet hadde plass til 72 passasjerer og en besetning på 50-52 personer. Av disse var hele 39 beskjeftiget med å navigere og kontrollere luftskipet på dets faste reiser over Atlanterhavet.

Hindenburgs gigantiske konstruksjon rommet 200 000 m³ hydrogen, som holdt luftskipet oppe mens fire motorer sto for framdriften.

Luftskipet var aktivt i litt over et år. I mai 1937 brøt det ut en brann under landing og luftskipet kollapset i flammer.

Overdådig luksushotell

Hindenburg var innredet av den tyske arkitekten Fritz August Breuhaus, hvis mål var å gi passasjerene en reise i overdådig luksus.

Klikk deg gjennom tegningen og bli litt klokere på det luksuriøse luftskipet: