I 1936 fløy Hindenburg 17 ganger tur-retur over Atlanterhavet. Avhengig av vinden kunne en tur vare mellom 43 og 78 timer. Hakekorset på finnene viser for øvrig at nazistpartiet finansierte byggingen av luftskipet.

© Ritzau Scanpix

Flyvende luksushotell var verdens største luftskip

Det største luftskipet noensinne hadde plass til 72 passasjerer, en besetning på 52 personer og var 245 meter langt.

Rekorden for det største funksjonelle luftskipet noensinne tilhører luftskipet LZ 129 Hindenburg. Det hadde en diameter på 41 m og en lengde på hele 245 m – over dobbelt så langt som Tryvannstårnet i Oslo er høyt.

Det enorme skipet hadde plass til 72 passasjerer og en besetning på 50-52 personer. Av disse var hele 39 beskjeftiget med å navigere og kontrollere luftskipet på dets faste reiser over Atlanterhavet.

Hindenburgs gigantiske konstruksjon rommet 200 000 m³ hydrogen, som holdt luftskipet oppe mens fire motorer sto for framdriften.

Luftskipet var aktivt i litt over et år. I mai 1937 brøt det ut en brann under landing og luftskipet kollapset i flammer.

Overdådig luksushotell

Hindenburg var innredet av den tyske arkitekten Fritz August Breuhaus, hvis mål var å gi passasjerene en reise i overdådig luksus.

Klikk deg gjennom tegningen og bli litt klokere på det luksuriøse luftskipet: