Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Militærmuseet i Toledo ­forventer å digitalisere mange flere gjenstander i fremtiden.

© Ingheritag3D
Teknikk - Våpen

Vakkert sverd kan nå ses i 3D

Et elegant sverd laget av de beste smedene i Granada og brukt av en av de største muslimske krigsherrene i Spania kan nå ses i en nøyaktig laget 3D-kopi.

I 1483, under slaget om Lucena, ble den 90 år gamle muslimske krigsherren Ali Atar drept av spanske tropper fra kongeriket Castilla.

Krigsherrens majestetiske sverd i bl.a. gull og elfenben ble tatt som krigsbytte av Castillas kongefamilie, der det gikk i arv som en stor skatt.

Kongefamilien gjemte på sverdet i flere hundre år, men det ble til slutt donert til Militærmuseet i Toledo, som har sine røtter i det Royale Militære Museum som åpnet i 1803.

Sverdet skal ses av alle

Nå har museet besluttet at det ikke lenger skal gjemmes bort, og som en del av et digitalt konserverings­prosjekt er sverdets skjefte blitt filmet fra alle vinkler og laget i en flott 3D-kopi.

Den er fritt tilgjengelig, og ideen er at museet etter hvert skal digitalisere en stor del av samlingen slik at gjenstandene lett kan beundres og studeres av folk i hele verden.

Det vakre sverdet kan ses her:

Les også:

Våpen

Har nunchakoer vært brukt i krig?

2 minutter
Våpen under andre verdenskrig

Hva var et “stalin-orgel”?

2 minutter
Våpen under andre verdenskrig

2. verdenskrigs særeste våpen

13 minutter

Logg inn

Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klikk her

Ny bruker? Få adgang nå!

Nullstill passord

Skriv inn e-postadressen din, så sender vi deg en e-post som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt.
Ugyldig e-postadresse

Sjekk e-posten din

Vi har sendt en e-post til som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt. Hvis du ikke finner e-posten, bør du se i søppelposten (uønsket e-post, «spam»).

Oppgi nytt passord.

Skriv inn det nye passordet ditt. Passordet må ha minst 6 tegn. Når du har opprettet passordet ditt, vil du bli bedt om å logge deg inn.

Passord er påkrevd
Vis Skjul