1. Den flygende jeepen
Ved å sette haleror og rotor på en ordinær Willys Jeep mente britiske ingeniører at de hadde skapt et nytt og effektivt våpen.
Til forskjell fra helikopteret var ikke rotoren motorisert, men holdt jeepen i luften mens den ble trukket etter et konvensjonelt fly.
Når linen ble kappet, sørget rotoren for at "Rotabuggy-en" svevde ned på bakken der den straks fikk jeepens vanlig mobilitet og anvendelighet.
I 1943 var prototypen ferdig. Den fløy, men hvis hastigheten oversted 60 km/t, oppsto det voldsomme vibrasjoner i kjøretøyet, og det viste seg også å være svært vanskelig å lande. Utviklingsarbeidet fortsatte, men den flygende jeepen ble aldri tatt i bruk.
2. Duer skulle utløse missiler
I 1944 pønsket den amerikanske atferdspsykologen Burrhus F. Skinner ut en teori om at duer kunne styre missiler.
Han overbeviste det amerikanske forsvaret som avsatte 25 000 dollar til Prosjekt Due. For disse midlene utviklet Buurhus en spesiell kapsel som skulle sitte i nesen på missilet.
Kapselen besto av tre små rom med hvert sitt vindu og plass til en due i hvert. Ideen besto i at den duen som fikk øye på målet gjennom vinduet, skulle hakke på vinduet med nebbet. Vinduet var koblet til et styresystem som sørget for at missilet traff blink.
"Problemet var at ingen ville ta oss på alvor," sa Skinner da forsvaret etter en tid kasserte prosjektet og kalte det "upraktisk".
3. Et usårbart hangarskip av is
Når man blander sagflis med vann og deretter fryser det til is, får et meget hardt materiale. Det fant den britiske ingeniøren Geoffrey Pyke ut, og i all beskjedenhet kalte han stoffet for pykekret.
Han foreslo å bruke det til å konstruere skip med skrog av is, som på grunn av tykkelsen ikke ville gi etter for tyske torpedoer som var en hyppig fare i Atlanterhavet.
Han drømte om å bygge hangarskipet Habakkuk, som ifølge Pykes målinger kunne bli opptil 4000 fot langt – som er nesten fire ganger så langt som verdens største hangarskip i dag, som er USS Nimitz. Statsminister Winston Churchill var begeistret for planen, men man klarte ikke å skaffe nødvendig amerikansk støtte til prosjektet, som av den grunn ble skrinlagt.