Fransk kokk finner udetonert granat på kjøkkenet

En granat fra 2. verdenskrig endte i hånda på en fransk kokk da han tømte en pose poteter.

En britisk håndgranat som denne ble funnet i en sekk poteter.

© Wikimedia

Da en fransk kokk stakk hånda ned i en pose poteter, fikk han seg litt av en overraskelse. For opp av posen trakk han ikke bare poteter, men en ueksplodert håndgranat fra 2. verdenskrig.

"Han tok potetene, en etter en, men da han tok opp den neste, var den merkbart tyngre enn de andre", gjenforteller en av restaurantens eiere Kévin Béatrix, og fortsetter:

"Vi skjønte fort at det var en granat, og vi ble livredde!"

Håndgranaten kom med britene

Da sjokket hadde lagt seg, kontaktet Béatrix politiet. Her fikk han beskjed om å sende et bilde av granaten og deretter legge den i et søppelspann i restaurantens bakgård.

Ut fra bildet kunne bombeeksperter fortelle at håndgranaten har tilhørt britene under 2. verdenskrig, men de kunne berolige restaurantens eiere og personale med at granaten var desarmert.

Ikke desto mindre tok det bombeekspertene ti dager å hente det over 70 år gamle våpenet fra restaurantens bakgård og bringe det i sikkerhet.

Våpen fra 2. verdenskrig dukker fortsatt opp

Granaten ble funnet på burgerrestauranten Frenchie Burgers i den franske byen La Fléche og har angivelig havnet i potetsekken på et jorde nord i Frankrike, der potetene er gravd opp.

Men det er langt fra første gang udetonerte våpen fra 2. verdenskrig blir funnet i Europa.

Eksempelvis evakuerte tyske bombeeksperter 20 000 innbyggere i Dortmund for å fjerne en to tonn tung ueksplodert bombe i 2013. Bomben kalles Blockbuster og kan destruere alt i en omkrets på 1,5 kilometer.