Brødrene Walter og Reimar Horten hadde bygd modellfly siden de var barn. Walters organisasjonstalent ga Reimar muligheten til å utvikle sine ideer om enkeltvingede fly.

Hitlers usynlige fly skulle vinne krigen

De siste ukene av andre verdenskrig finner amerikanske soldater et ukjent fly i en hangar nær Frankfurt. Flyet er så avansert at det kunne ha endret krigens utfall.

Brødre arbeider på en nazi-jetjager

Nazi-Tyskland er i ferd med å tape krigen, men to brødre jobber iherdig videre med et banebrytende nytt fly som både kan fly fra fiendens jagere og skjule seg for radarer. Verdens første stealth­fly, Ho 229 V3, er høydepunktet i Reimar og Walter Hortens 20 år lange arbeid med flygende vinger.

Hitlers nazi-jetjager har ny og avansert motortype

Flyet er så uvanlig at de amerikanske soldatene først ikke forstår hva det er de ser på da de i april 1945 tar seg inn i en øde hangar 150 km fra Frankfurt am Main. Det glatte grågrønne flyet med påmalte hakekors er en eneste stor vinge, som ender i en slank spiss bak. Formen minner mest av alt om en flaggermus. Flyet har ingen propeller. I stedet sitter to jetmotorer, en helt ny og hyperavansert motortype, innebygd i flykroppen på hver side av cockpit.

Amerikanere leter desperat etter Hitlers nye våpen

Her på tampen av krigen er amerikanerne på desperat jakt etter Hitlers "Wunderwaffen" - banebrytende nye våpen som skulle snu krigslykken for nazistene. Den teknologiske kunnskapen må for alt i verden ikke falle i hendene på Den røde armé, som rykker frem gjennom Tyskland fra øst. Ut fra listen over kjente tyske vidundervåpen blir det klart at flyet i hangaren er den «usynlige» jetjageren Ho 229.

Som abonnent kan du laste ned hele historien om Hitlers usynlige jetjager, der du blant annet får se en detaljert tegning av flyet.


Ikke abonnent?
Bli abonnent og få tilgang til alt av innhold på historienet.no

Kanskje du er interessert i