Tyskerne kalte minitanksen sin Goliath. Den var i virkeligheten en fjernstyrt mine. De stjal ideen fra en fransk prototype de erobret under invasjonen av Frankrike i 1940.
To år senere var tyskerne klare med en lydsvak videreutvikling som ble drevet frem av en elmotor.
Men den var for dyr å masseprodusere, så året etter begynte Nazi-Tyskland i stedet å fremstille tusenvis av Goliath 303a, som var bensindrevet.
Tyskerne rakk å produsere over 7000 fjernstyrte miner som hver hadde 50-100 kg sprengstoff. Goliath fikk sin største suksess under kampene i Anzio i januar 1944, da den ble satt inn mot allierte invasjonsstyrker.
Under oppstanden i Warszawa høsten 1944 viste Goliath seg også å være nyttig når bygninger med polske frihetskjempere skulle sprenges i luften.
Men den selvkjørende minen var relativt lett å sette ut av spill da mange våpen kunne trenge gjennom det lette panseret. Goliath kjørte seg også ofte fast fordi bunnen var så lav.
VIDEO – Se tyske soldater sprenge en Goliath:
Selve fjernstyringen viste seg også å være problematisk siden minitanksen var koblet til en 650 m lang kabel. Hvis den ble klippet over, var minen nøytralisert.
Etter krigen ble teknologien fra Goliath brukt til å fremstille de første fjernstyrte leketøysbilene.