Oppdagerferder

Columbus' tre skibe
En verden av oppdagelser
Her forteller vi om historiens store oppdagelsesreiser: Om Kristoffer Columbus’ sjøreise til Amerika og om conquistadorenes oppdagelse av det nye kontinentet.

Vi forteller om Marco Polos eventyrlige opplevelser i Kina. Om Amelia Earhart, den første kvinnelige piloten som krysset Atlanteren, og om hennes mystiske forsvinning.

Om Thor Heyerdahls Kon-Tiki-ekspedisjon fra Peru til Polynesia og om David Livingstones utforskning av det sentrale Afrika og hans møte med Victoria Falls. Om Roald Amundsen, som var den første som nådde Sydpolen og reiste gjennom Nordvestpassasjen.
Den britiske polarforskeren James Weddell har gitt navn til Weddellhavet
Den ville verden
Tidens store oppdagelsesreiser har ikke vært uten problemer i møte med naturens heftige vesen. De har budt på seilaser med uvær og enorme, faretruende bølger. På flygninger i voldsomt stormvær med defekt måleutstyr og mangel på drivstoff. På tette ismasser og bitende kulde. Og på farlige dyr, livstruende sykdommer og knugende sult.

Dykk ned i historiene om de ville oppdagelsesreisene til lands, til vanns og i luften og om de farer og utfordringer de oppdagelsesreisende møtte på veien.