Turisttrafikk med ubåt til Titanic

For å markere 100-årsminnet om Titanics forlis vil nå et amerikansk firma tilby turistekspedisjoner per ubåt ned til vraket.

Baugen på RMS Titanic sett fra det russiske undervannsfartøyet MIR I.

Du må være forberedt på å bla opp et seriøst beløp hvis du med egne øyne vil se vraket av det legendariske skipet Titanic. Nesten 350 000 kroner koster det å delta på ekspedisjonen som USA-selskapet Blue Fish står bak i forbindelse med 100-årsmarkeringen av skipets forlis.

Like etter markeringen har funnet sted, vil ubåten MIR dykke ned til vraket, og i rundt 12 timer får turistene om bord være tett på Titanic og danne seg et inntrykk av historiens mest omtalte skip.

Titanic - luksus som ikke kunne synke

Titanic var ikke bare datidens største og mest luksuriøse skip. Det ble også sagt at det ikke kunne synke. Og da skipet forsvant i dypet 15. april 1912 og tok med seg over 1500 passasjerer, ble en legende født. Forliset har gjennom årene bergtatt millioner av mennesker og vært opphav til bøker, musikaler og filmen, men det utløste også en årelang leting etter vraket av skipet.

I 1986 fant den amerikanske marinarkeologen Robert Ballard skipet på 3800 meters dyp utenfor kysten av Newfoundland. Selv om Titanic hadde brukket i to deler, kunne Ballard fastslå at vraket var forholdvis godt bevart.

Etter vrakfunnet har opptil flere ekspedisjoner vært nede ved vraket, og nå har også ekstremturistene begynt å strømme til. På 100-årsturen er det bare begrenset plass, og Blue Fish oppfordrer dem som måtte ønske å delta om å ta snarlig kontakt.

Se et bildeklipp om turen her: