Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Paktens ark, som Moses skal ha plassert De ti bud i, spredte ifølge Det gamle testamentet­ død og ulykke.

Utforskning

"Paktens ark var et kjernefysisk våpen"

De tidlige sivilisasjonene var langt mer avanserte enn etablerte forskere hevder. Det mener journalisten Graham Hancock, som blant annet påstår at jødene nedkjempet fiender ved hjelp av kjernefysiske våpen.

Teori av Graham Hancock
Født: 1950
Utdannelse: Journalist

Skotten Graham Hancock er virkelig en lysende stjerne på «gjør det selv»-arkeologiens­ himmel. Etter en lang karriere som journalist ga han i 1992 ut sin første bok med teorier om historiens rette sammenheng. I boken hevder han at oldtidens tidligste sivilisasjoner var i besittelse av høyteknologi på nivå med våre dagers.

Et eksempel var ifølge Hancock Paktens ark, som israelittene oppbevarte tavlene med De ti bud i. Den kistelignende beholderen var i virkeligheten et kjernefysisk våpen.

Moses, som ledet israelittene til det forjettede land – dagens Palestina – hadde angivelig funnet radioaktivt materiale fra en meteoritt og lagt det i arken. Han lærte seg deretter å kontrollere kjerneenergien og bruke den som våpen. Med arken i spissen for hæren beseiret israelittene derfor alle sine fiender.

Graham Hancocks i alt 13 bøker om historiens store gåter er oversatt til 27 språk og solgt i fem millioner eksemplarer.

Som bevis bruker Hancock blant annet Det gamle testamentets beskrivelse av hvordan filisterne etter å ha erobret arken får byller og svulster. Et annet bevis er historien om Miriam, som ble rammet av spedalskhet etter å ha vært i kontakt med Arken. Ifølge Hancock skyldes sykdommene radioaktiv stråling fra Paktens ark.

Hancock glemmer imidlertid å forklare hvorfor Moses og andre som hadde enda mer kontakt med det såkalte kjernevåpenet, ikke ble syke. Eller hvorfor Paktens ark ikke er omtalt som et våpen et eneste sted i Bibelen.

Hancock har så langt solgt fem millioner bøker, og lar seg ikke påvirke av at ingen forskere tar teoriene alvorlig.

Les også:

Sivilisasjoner

Når kom jødene til Palestina?

2 minutter
Utforskning

"Noas ark er funnet"

2 minutter
Utforskning

Derfor sendte russerne hunder ut i rommet

1 minutt

Logg inn

Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klikk her

Ny bruker? Få adgang nå!

Nullstill passord

Skriv inn e-postadressen din, så sender vi deg en e-post som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt.
Ugyldig e-postadresse

Sjekk e-posten din

Vi har sendt en e-post til som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt. Hvis du ikke finner e-posten, bør du se i søppelposten (uønsket e-post, «spam»).

Oppgi nytt passord.

Skriv inn det nye passordet ditt. Passordet må ha minst 6 tegn. Når du har opprettet passordet ditt, vil du bli bedt om å logge deg inn.

Passord er påkrevd
Vis Skjul