"Renessansens malere avbildet romskip"

Også i renessansen så folk romskip og ufoer. Og det kan man se på maleriene, påstår teori.

Teori av Roberto Volterri
Født: 1946
Utdannelse: Arkæolog

Også i renessansen observerte folk ufoer, men fordi de ikke kunne fotografere dem, malte de dem i stedet. Det hevdet den italienske arkeologen Roberto Volterri i 2002, etter at han i en årrekke hadde finstudert renessansemalerier og funnet flere som viser ufo-lignende himmellegemer.

Blant arkeologens eksempler er et maleri av den italienske maleren Filippo Lippi­ fra 1400-tallet. Maleriet viser jomfru Maria i forgrunnen, mens en mann og en hund i bakgrunnen tilsynelatende står og speider etter en strålende gjenstand på himmelen. Og det er langt fra det eneste eksempelet på mystiske ufo-lignende objekter i renessanse­malernes verker.

Arkeologen Roberto Volterri­ mener at den flygende­ gjenstanden på dette renessansemaleriet er en ufo.


«Jeg tror at malerne inkluderte dem med vilje, fordi de visste at de var viktige og ønsket å rapportere det for ettertiden», uttalte Volterri.

Historien ble sitert i aviser over hele verden, men eksperter på kunst fra renessansen avviste Volterris teori. Ifølge dem er ikke de gåtefulle, flygende objektene ufoer, men derimot kunstnernes forsøk på å avbilde de guddommelige, himmelske krefter. Av samme årsak forekommer de mystiske objektene bare i religiøse malerier.

Kanskje du er interessert i