Beinrest fra Amelia Earhart funnet

Amelia Earhart forsvant sporløst da hun prøvde å fly jorden rundt i 1937. Nå mener en gruppe rettsmedisinere å ha funnet en knokkel som kunne ha vært en match.

  1. juli 1937 skulle Amelia Earhart lande på Howland Island i Stillehavet, men dit kom hun aldri. Hennes siste radiomelding var «Vi flyr nå fra nord mot sør».
© Shutterstock

En gruppe forskere fra The International Group for Historic Aircraft Recovery (TIGHAR, red.) mener at de har identifisert en overarmsknokkel fra piloten Amelia Earhart.

Knokkelen ble funnet allerede i 1940 sammen med andre beinrester på den vesle øya Nikumaroro, men den gangen konkluderte en lege med at beinrestene tilhørte en mann.

Rettsmedisinere på sporet av Earhart

I 1937 forsvant Amelia Earhart mens hun var i gang med å fly jorden rundt som første kvinne. På vei fra Papua Ny Guinea til Howland Island mistet øyas flyplass radiokontakten med flyet.

Siden har flere eksperter og amatører forgjeves prøvd å finne ut hvor Earhart kunne ha styrtet.

TIGHARs rettsmedisinere har sammenlignet fotografier av Earharts uvanlig lange armer med dimensjonen på knokkelen, og de mener at det er stor sannsynlighet for at overarmsknokkelen kan ha tilhørt henne.

På Nikumaroro har TIGHAR tidligere funnet en beholder med en krem mot fregner som Earhart ofte brukte.