Figuren Bertie Bassett reklamerer stadig for Bassetts lakriskonfekt.

Slikkerier ble solgt som medisin

Kakao hjalp for potensen, apoteket solgte marsipan mot forstoppelse,og marshmallows tok forkjølelsen. En gang var det så dyrt med snop at godsakene ble brukt som medisin. Men så falt sukkerprisen.

8. juli 2013 av Jasmina Nielsen

Klønete selger fant opp slikkerisuksess

Helt fra 1842 hadde George Bassetts fabrikk i Sheffield produsert et økende antall godterisorter. Blant de ansatte hadde fabrikken en litt klønete selger, Charlie Thomson.

Ifølge fabrikkens egen fortelling var Thomson i 1899 på besøk hos en vrang kunde i Leicester som nektet å kjøpe et eneste av de søte produktene. Den klønete Thomson mistet salgsbrettet med hele sortimentet av lakris og andre søtsaker ned på disken. Da kunden så det fargerike synet av blandet snop, ble han så begeistret at han bestilte en leveranse av det nye godteriet. Thomson skyndte seg å kalle det «Bassett's Liquorice All-sorts». Navnet har vært i bruk siden, og lakriskonfekten ble en eneste lang suksesshistorie.

Bassetts varemerke er en liten mann laget av konfekt – han heter Bertie Bassett og debuterte i 1929.

Last ned hele artikkelen fra Historie nr. 11/2013, der du kan les mer om slikkerienes "sunne" virkning.

NB! Du må ha en profil på Historie for å laste ned artikkelen. Den er gratis å opprette, og det tar bare et øyeblikk. Når du klikker på nedlastingsknappen, får du mulighet til å opprette en profil.

Kanskje du er interessert i