Våre steinalder-forfedre hadde sex med alt på to bein
Ny forskning på menneskets gener fastslår at mange av oss har DNA-spor etter flere utdødde og tidligere ukjente menneskearter.

Homo sapiens hadde sex med et utall andre menneskearter i steinalderen, men forskerne kan ikke si om kjærlighet var involvert.
De tidlige Homo sapiens hadde sex med minst fire forskjellige andre menneskearter da de emigrerte fra Afrika fra rundt 70.000 f.Kr.
Det viser forskning fra University of Adelaide, som ved hjelp av DNA-analyser fra hele verden har klargjort at vårt DNA inneholder spor etter flere utdødde menneskearter og viser hvordan denne blandingen fant sted.
Var sammen med ukjente menneskearter
To av disse gruppene, neandertalerne og denisovanerne fra Asia, var kjent i forveien, men forskerne har også funnet DNA-spor etter to ukjente menneskearter. Den ene levde i det sørlige Asia og den andre på den indonesiske øya Flores. Dette er dog en annen rase enn Homo floresiensis, som det også er funnet spor etter på Flores. Da stort sett intet vites om disse to rasene, har de inntil videre bare fått navnene Utdødd hominin 1 og 2.
“Øyene i Sørøst-Asia var et tettpakket sted da det vi kaller moderne mennesker først ankom regionen. Minst tre andre menneskearter levde i området, og våre forfedre paret seg med dem før de andre artene døde ut”, forteller Dr. João Teixeira fra forskningsteamet.